Fortellerglede og dokumentasjon; Trygge barn i trygt miljø: Tredje og avsluttende rapport fra et samarbeidsprosjekt mellom skoler og barnehager på Hitra og Frøya 2007.

Forfatter
Kibsgaard, S.
Kilde
Trondheim: Dronning Mauds Minne Høgskole for førskoleutdanning.
År
2007

Formål

Studiet har til formål at undersøge og udvikle fortællingen som en del af praksis i børnehave og skole. Der er tale om et udviklingsarbejde hvor der samarbejdes mellem børnehave og skole.

Resultat

Studiet beskriver fortællingens rolle i forskellige situationer med børn i forskellige aldre, forskellige gruppesammensætninger og forskellige institutioner og i løbet af forskellige projektforløb under det samlede projekt. Blandt de væsentligste resultater kan fremhæves at projektdeltagerne – pædagogerne og lærerne – har fået nye kompetencer knyttet til fortælling. Deltagerne har således lært meget, ikke kun om fortællingens rolle i arbejdet med børn, men også om hvordan man laver projekter.

Design

Studiet er designet som et views studie. Studiet vedrører fortællinger som metode i børnehaven og de tidlige skoleår. Projektet som studiet bygger på, løb fra 2003 til 2007 med deltagelse af et antal resursegrupper varierende mellem 10 og 17 gennem projektets løbetid.

Referencer

Kibsgaard, S. (2007). Fortellerglede og dokumentasjon; Trygge barn i trygt miljø: Tredje og avsluttende rapport fra et samarbeidsprosjekt mellom skoler og barnehager på Hitra og Frøya 2007. Trondheim: Dronning Mauds Minne Høgskole for førskoleutdanning..

Opdragsgiver

Ikke oplyst