Hva kjennetegner menn i natur- og friluftsbarnehager, og hvorfor er det så mange menn i disse barnehagene?

Forfatter
Lysklett, O. B.; Emilsen
Kilde
I: Guldal, T. M., Karlsen, G., Løkken, G., Rønning, F. og Steen-Olsen, T. (red). Fou i praksis (S.171-181). Oslo: Tapir Akademisk Forlag.
År
2007

Formål

Dette studies formål er at undersøge hvad der kendetegner mænd som arbejder i naturbørnehaver, og hvorfor så mange mænd arbejder i denne type børnehave.

Resultat

Blandt undersøgelsens resultater kan fremhæves at der ikke er forskel på mænd i naturbørnehaver og almindelige børnehaver hvad angår alder, social position og uddannelse. Mænd i naturbørnehaver lægger vægt på at de kan bruge interessen for naturen i deres arbejde. Denne gruppe mænd understreger også at arbejdet er mere selvstændigt end tilsvarende arbejde i en almindelig børnehave. Det konkluderes at naturbørnehaver er et godt sted at fremme rekrutteringen af flere mænd til dagtilbuddene.

Design

Undersøgelsen omfatter datamateriale fra spørgeskemaer udfyldt af 79 mænd der er ansat i skov- og naturbørnehaver, og 42 mænd ansat i almindelige børnehaver.

Referencer

Lysklett, O. B.; Emilsen, K. (2007). Hva kjennetegner menn i natur- og friluftsbarnehager, og hvorfor er det så mange menn i disse barnehagene? I: Guldal, T. M., Karlsen, G., Løkken, G., Rønning, F. og Steen-Olsen, T. (red). Fou i praksis (S.171-181). Oslo: Tapir Akademisk Forlag.

Opdragsgiver

Ikke oplyst