Chronotopic Thresholds, Reflection, and Transformation of Supervision Experiences for Preschool Assistants in Norwegian Preschools.

Forfattere
Gradovski, M.
Løkken, I.M.
Kilde
International Journal of Early Childhood 47(2), 331-345.
År
2015

Formål

Studiets formål er at undersøge, hvordan pædagogiske assistenter/medhjælpere oplever supervision i daginstitutioner samt at give et bud på, hvordan denne supervision kan organiseres ud fra et særligt dialogisk perspektiv. Supervision betragtes i studiet som en samtaleform (dialog eller diskussion), hvori deltagere får mulighed for at reflektere over egne idéer og handlinger.

Resultat

Undersøgelsen indikerer, at det ville udvikle og opkvalificere assistenter/medhjælpere, hvis de fik muligheder for refleksion og deling af erfaringer med andre medarbejdere. Det er vigtigt, at de anerkendes, og at diskussioner om deres erfaringer og værdier kan finde sted. Dette kræver supervision fra personale, der evner at supervisere inden for et holistisk perspektiv. Undersøgelsen viser endvidere, at det forventes, at pædagogiske assistenter/medhjælpere, som lærende medarbejdere, deltager i nødvendige samarbejder, der støtter daginstitutionens funktionsdygtighed. Samtidig er det kun de lærende – altså assistenter/medhjælpere – der kan igangsætte den nødvendige dialog, da det er dem, der kender egne grænser, forståelser og behov og egen viden.

Design

Dataindsamlingen bygger på en indledende spørgeskemaundersøgelse med 37 pædagogiske assistenter/medhjælpere (preschool assistants) i Norge. Herefter fulgte individuelle interviews med fire assistenter/medhjælpere fra tre dagtilbud (preschools), som deltog i spørgeskemaundersøgelsen, samt tre administratorer eller pædagoger (administrative leaders or preschool teachers). Data er indtastet og analyseret med deskriptive statistiske redskaber. Åbne spørgsmål er analyseret i en tematisk analyse, og de kvalitative data er sammenlignet med de kvantitative med henblik på at underbygge og generalisere de samlede resultater.

Referencer

Gradovski, M. & Løkken, I.M. (2015). Chronotopic Thresholds, Reflection, and Transformation of Supervision Experiences for Preschool Assistants in Norwegian Preschools. International Journal of Early Childhood 47(2), 331-345.

Opdragsgiver

uoplyst