Young children’s imagination in science education and education for sustainability

Forfatter
Caiman, C. & Lundegård, I.
Kilde
Cultural Studies of Science Education, 13(3):687-705.
År
2018

Formål

Denne artikel handler om børns evne til at bruge allerede etablerede forestillinger om verden i udforskningen af et problem situeret i kulturelle og sociale praksisser. Målet med denne artikel var at undersøge de forestillinger, børnene skaber med udgangspunkt i deres viden om og forståelse af virkeligheden ("imaginative blends"). Forskernes tilgang til denne måde at bruge fantasien på beskrives som situeret, åben og uformel. Studiet havde tre forskningsspørgsmål:

  1. Hvilke erfaringer bruger børnene, når nye forestillinger om verden opstår?
  2. Hvordan ændrer disse forestillinger sig, når børnene involverer sig i dem?
  3. På hvilke måder fungerer børnenes fantasi i forhold til deres forståelse af bæredygtighedsproblemer?

Resultat

Analysen indikerede, at de forestillinger, børnene skabte, spillede en stor rolle, når børn kom med deres input til forskellige løsninger på fremtidige bæredygtighedsudfordringer. Hvis hensigten med uddannelsen er at støtte børnenes forslag og forestillinger, bliver praktiseringen af en åben og lyttende tilgang vigtig. At opfordre børn til at udforske deres tanker og spørgsmål knyttet til bæredygtighedsudfordringer uden anbefalinger og forslag fra voksne kan få fantasien til at vokse og udvikle sig.

Design

Dataindsamlingen var baseret på en pragmatisk og handlingsorienteret tilgang, hvor børnenes udforskning var i fokus. Dataene blev taget fra et større studie, hvoraf denne artikel fokuserede på 9,5 timers videooptagelse fra én børnehave. Derudover indsamlede forskerne dokumentation fra børnenes tegninger, pædagogiske dokumenter og feltnotater fra dette udsnit. Deltagerne i studiet var 20 børnehavebørn og 3 pædagoger i en førskole i Sverige.

Referencer

Caiman, C. & Lundegård, I. (2018). «Young children’s imagination in science education and education for sustainability». Cultural Studies of Science Education, 13(3):687-705.

Opdragsgiver

Ikke opgivet