Evolving and re-mediated activities when preschool children play analogue and digital Memory games.

Forfatter
Nilsen, M., Lundin, M., Wallerstedt, C., Pramling, N.
År
2021

Formål

Studiet undersøger, hvordan børn i daginstitutioner spiller Memory-spil i både digital og analog form, og hvordan spillene påvirker børnenes engagement. Målet er at bidrage til diskussionen af brug af spil i børnehaven og se på spillenes potentiale som læringsværktøj. Forskningsspørgsmålene er: 1) Hvilke aktiviteter opstår der, når børn i daginstitutioner spiller Memory-spil i to versioner: analogt og digitalt? 2) Hvordan påvirker spillende disse aktiviteter?

Resultat

Selv om det hovedmålet med begge spil var at finde ens par, var aktiviteterne i de to versioner meget forskellige. I det analoge spil fokuserede børnene på konkurrenceelementet, mens der i det digitale var et større individuelt engagement. Dette viser, at selv om et spil kan virke ens i den analoge og den digitale form, kan oplevelsen af spillet og udfaldet være meget forskelligt. Studiet understreger vigtigheden af at forstå, hvordan digitale og analoge værktøjer påvirker læringsaktiviteter i uddannelsesmæssige kontekster.

Design

Dataene blev indsamlet i en daginstitution i en stor svensk by. Alle observationer blev foretaget ved hjælp af et digitalt videokamera. Forskeren introducerede Memory-spillene, både det analoge og det digitale, for børnene. De empiriske data består af otte videoobservationer (i alt 116 minutter) af otte børn, som spillede i par. Hvert par blev observeret to gange. Først med det analoge spil og derefter med det digitale.

Referencer

Nilsen, M., Lundin, M., Wallerstedt, C. & Pramling, N. (2021). "Evolving and re-mediated activities when preschool children play analogue and digital Memory games". Early Years, 41(2-3):232-247.