Synen på barn och på relationen mellan barn och föräldrar. I: Halldén, G. Den moderna barndomen och barns vardagsliv (S. 41-59). Stockholm: Carlsson Bokförlag.

Forfatter
Hallden, G.
År
2007

Formål

Der er tale om en forskningssyntese omhandlende idéen om barndommen og om den ideelle relation mellem børn og forældre. Formålet er at undersøge den historiske udvikling af relationen mellem barn og familie i det sidste århundrede for at vise hvordan de nutidige relationer og forestillingen om disse er blevet skabt.

Resultat

Undersøgelsen peger på at nutidens børn lever under indflydelse af stærke ideologier om hvordan familieliv og barndom bør være. Børn lever adskilt fra de voksnes liv sådan at voksne ikke møder børn i løbet af dagligdagen. Billedet af hvad et barn er, kan derfor eksistere uden kontakt med faktisk levende og handlende børn. Der bliver et skel mellem børn som ikoner og virkelige børn.

Design

Undersøgelsen er en forskningssyntese.

Referencer

Hallden, G. (2007). Synen på barn och på relationen mellan barn och föräldrar. I: Halldén, G. Den moderna barndomen och barns vardagsliv (S. 41-59). Stockholm: Carlsson Bokförlag.

Opdragsgiver

Vetenskapsrådet i Sverige