Menns yrkesidentitet i natur- og friluftbarnehager.

Forfatter
Emilsen, K.; Lysklett, O. B.
Kilde
I: Guldal, T. M., Karlsen, G., Løkken, G., Rønning, F. og Steen-Olsen, T. (red). Fou i praksis 2006 (S. 61-70). Trondheim: Tapir Akademisk Forlag
År
2007

Formål

Formålet er at undersøge mænds professionsidentitet i børnehaven. Studiet undersøger hvad årsagen til at mænd vælger at arbejde i børnehaver, er, hvad de tænker om børnehavernes funktion i samfundet, og hvordan de ser sig selv som mænd i et erhverv der traditionelt ses som et kvindefag.

Resultat

Andelen af mandlige ansatte i skov- og naturbørnehaver er større end i almindelige børnehaver, og undersøgelsen viser at mænd i naturbørnehaver i højere grad bevidst har valgt pædagogfaget. Mænd anser dagtilbud for at være et traditionelt kvindeligt miljø med lav status og en lavtlønnet arbejdsstyrke.

Design

Den kvantitative del af undersøgelsen omfatter 79 mænd der er ansat i skov- og naturbørnehaver, og 42 mænd ansat i almindelige børnehaver. Desuden er der lavet kvalitative studier bestående af interview med 10 mænd der arbejder i skov- og naturbørnehaver.

Referencer

Emilsen, K.; Lysklett, O. B. (2007). Menns yrkesidentitet i natur- og friluftbarnehager. I: Guldal, T. M., Karlsen, G., Løkken, G., Rønning, F. og Steen-Olsen, T. (red). Fou i praksis 2006 (S. 61-70). Trondheim: Tapir Akademisk Forlag

Opdragsgiver

Ikke oplyst