En empirisk undersøgelse og analyse af pædagogstuderendes faglige viden rettet mod arbejdet med socialt udsatte børn i daginstitutioner.

Forfatter
Petersen, K. E.
Kilde
I: Nørholm, M.: Studier af pædagogisk praksis – pædagogisk sociologi, Bind IV. København: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet.
År
2008

Formål

Studiet er deskriptivt og undersøger den viden som pædagoger gennem deres uddannelse får om socialt udsatte børns opvækst.

Resultat

Undersøgelsen peger på behovet for at styrke det pædagogiske personales viden om socialt udsatte børn. Dette gælder både den viden de får i kraft af deres grunduddannelse, og den de erhverver mens de udøver deres erhverv.

Design

Undersøgelsen har surveykarakter. Der er foretaget fokusgruppeinterview og anvendt spørgeskemaer til 168 pædagogstuderende, hvoraf to tredjedele er besvaret.

Referencer

Petersen, K. E. (2008). En empirisk undersøgelse og analyse af pædagogstuderendes faglige viden rettet mod arbejdet med socialt udsatte børn i daginstitutioner. I: Nørholm, M.: Studier af pædagogisk praksis – pædagogisk sociologi, Bind IV. København: Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet.

Opdragsgiver

Ikke oplyst