”Teachers talking to young children: Investigations to negotiate meanings in everyday conversations”.

Forfatter
Gjems, L.
Kilde
European Early Childhood Education Research Journal, 18(2), 139-148.
År
2010

Formål

Formålet med studiet er at bidrage med viden om hvordan pædagoger i børnehaven kan støtte børns læring af sprog, og om sprogets betydning for læring. Konkret undersøger studiet hvordan pædagoger gennem de spørgsmål de stiller til børnene, kan fremme børns aktive deltagelse i hverdagssamtaler.

Resultat

Studiet finder at der er tre typer af pædagogiske måder at forholde sig på der har betydning for børns deltagelse i hverdagssamtaler: 1) når der stilles åbne og indledende spørgsmål, 2) når barnet får den nødvendige tid til at deltage i samtalen og svare på spørgsmål, og 3) når pædagogen inviterer barnet til at dele sine tanker og erfaringer.

Design

Forskeren foretager over en firemåneders periode videoobservationer af 2 pædagoger og 40 børn i alderen tre til seks år i hverdagssituationer. Samtaler hvor et barn kommer med tre eller flere ytringer, er transskriberet og analyseret med henblik på at se hvordan pædagogerne inviterer børnene til deltagelse i samtalen.

Referencer

Gjems, L. (2010). ”Teachers talking to young children: Investigations to negotiate meanings in everyday conversations”. European Early Childhood Education Research Journal, 18(2), 139-148.

Opdragsgiver

uoplyst