Evaluation of natural ventilation performance in two child-care centres in Denmark.

Forfatter
Afshari, A; Reinhold
Kilde
I: E. de Oliveira Fernandes Gamerio de Silva, M; Rosado Pinto, J. (red): Healthy Buildings HB 2006, Creating a healthy indoor environment for people, S. 241-244, Porto. ISIAQ.
År
2006

Formål

Studiet evaluerer naturlig ventilation under normale forhold i to daginstitutioner. Der ses i særlig grad på lufttemperaturer, luftens bevægelse, turbulensens intensitet og luftforandringsrater. Forfatternes argument for at lave studiet er at børn tilbringer meget tid indendørs i daginstitutioner, og at indeklimaet derfor er vigtigt for børnenes sundhed.

Resultat

I studiet sammenlignes temperaturer i bygning A og B. Lufttemperaturerne er stort set ens. Der måles høje niveauer af CO2 i begge bygninger, ofte tæt på eller over den højeste accepterede værdi, og forfatterne efterspørger muligheder for at designe systemer som ikke kommer op på så høje værdier. Det konkluderes på baggrund af disse pilotstudier at yderligere forskning er nødvendig for at kunne opnå viden om indendørsklima og luftens kvalitet, ventilationskapacitet og energibehov. Der er yderligere behov for at analysere ventilationssystemers ydelse og strategier for kontrol af indendørsklima, når der lægges særlig vægt på indendørs klimaperspektiver relateret til børn mellem nul og seks år.

Design

Studiet er et pilotstudie. Der måles på ventilationen i to forskellige bygninger. I bygning A anvendes et hybridt ventilationssystem, og i bygning B anvendes udelukkende naturlig ventilation.

Referencer

Afshari, A; Reinhold, C. (2006). Evaluation of natural ventilation performance in two child-care centres in Denmark. I: E. de Oliveira Fernandes Gamerio de Silva, M; Rosado Pinto, J. (red): Healthy Buildings HB 2006, Creating a healthy indoor environment for people, S. 241-244, Porto. ISIAQ.

Opdragsgiver

Ikke oplyst