Characteristics of indoor rough-and-tumble play (R&T) with physical contact between players in preschool.

Forfatter
Storli, R.
Kilde
Nordic Early Childhood Education Research Journal, 6 (16), 1-15.
År
2013

Formål

Formålet med studiet er at identificere og kategorisere forskelligartede karakteristikker af Rough-and-tumble play (R&T) med fysisk kontakt mellem legende børn i daginstitution (barnehagen).

Resultat

Studiet viser, hvordan børn udfører en lang række forskellige R&T-karakteristikker, hvor der er fysisk kontakt mellem de legende. Her finder forfatteren, at tumlen (”tumbling”) bør ses som en særegen kategori af børns R&T ved siden af ”wrestling for superior position” (for eksempel smide, skubbe eller tippe hinanden) og ”fragmentary wrestling” (for eksempel slå, sparke eller gribe ud efter hinanden). Studiet konkluderer, at de forskellige typer af fysisk kontakt mellem børnene vidner om, at R&T er en legeform, der udvikles, når børnene bliver ældre – fra tumlen og en fragmentarisk wrestling til en ”wrestling for superior position”. Denne udvikling af formerne for R&T forklares som en konsekvens af børns udvikling fra præoperationel til konkrete operationelle niveauer af leg og kan relateres til kategorier, der er kendetegnet ved et højt niveau af koordinering, og til kategorier kendetegnet ved et højt niveau af konkurrence.

Design

Studiet er gennemført i en norsk daginstitution, hvor i alt 32 børn i alderen 3-5 år i en periode på fire uger observeres og videooptages under fri indendørs leg. Daginstitutionen er udvalgt gennem en målrettet udtagelse, da institutionen viser særlig interesse for samt tolererer og støtter indendørs rough-and-tumble-play i den pædagogiske praksis. Videosekvenser af 188 tumlelege transskriberes og analyseres efterfølgende ud fra en kvalitativ abduktiv metode.

Referencer

Storli, R. (2013). Characteristics of indoor rough-and-tumble play (R&T) with physical contact between players in preschool. Nordic Early Childhood Education Research Journal, 6 (16), 1-15.

Opdragsgiver

Uoplyst