Teaching children science through storytelling combined with hands-on activities – a successful instructional strategy?

Forfatter
Walan, S.
Kilde
Education, 3-13, 47(1):34-46
År
2019

Formål

Tidligere studier har diskuteret anvendeligheden af fortælling og praktiske aktiviteter, når unge børn lærer om videnskab. Derimod har få studier undersøgt brugen af de to aktiviteter i kombination. Dette studie rapporterer fem førskolelæreres erfaringer med at kombinere fortælling og praktiske aktiviteter i videnskabslære og de opfattede effekter af kombinationen. Forskningsspørgsmålene var (1) Hvordan opleves kombinationen af fortællinger og praktiske aktiviteter af førskolelærere? (2) Hvor vigtig er kombinationen af fortælling og praktiske aktiviteter for børn ifølge førskolelærerne?

Resultat

Nogle fandt kombinationen af metoder vigtig, mens andre mente, at praktiske aktiviteter var effektive i sig selv uden brug af fortælling. Lærernes glæde ved at benytte den kombinerede metode og deres værdsættelse af fortællingen gjorde også en forskel.

Design

Forskeren interviewede fem førskolelærere, der brugte fortælling som undervisningsmetode. Interviewene varede mellem 30-60 minutter og blev både optaget og transskriberet. Derudover observerede forskeren de fortællerstunder, førskolelærerne havde med børnene. Lærerne blev rekrutteret gennem forskellige netværk, og alle kom fra forskellige byer i Sverige. Kriteriet for udvælgelsen var, at pædagogerne havde brugt historien om Berta, og at de havde udført pædagogiske eksperimenter tidligere. Seks seksårige blev sammen med hver lærer på forskningscentret for at gennemføre eksperimentet.

Referencer

Walan, S. (2019). «Teaching children science through storytelling combined with hands-on activities – a successful instructional strategy?». Education, 3-13, 47(1):34-46.