Etter- og videreutdanning i barnehagesektoren – kartlegging av tilbud og etterspørsel: Delrapport 6 – oppsummering og anbefalinger.

Forfattere
Moser, T.; Jansen
T. T.; Pettersvold, M.; Aanderaa, B.
Kilde
Tønsberg: Høgskolen i Vestfold.
År
2006

Formål

Formålet med dette studie er at sammenfatte resultaterne af de øvrige delrapporter i projektet ’Etter- og videreutdanning i barnehagesektoren – kartlegging av tilbud og etterspørsel’. Derudover bliver der draget konklusioner på baggrund af de erfaringer kortlægningerne giver, med henblik på at kunne udvikle en kompetenceplan på daginstitutionsområdet.

Resultat

Sammenfatningen af de fem foregående rapporter og resultaterne heraf viser at der er behov for at kvalificere kompetencebegrebet, samt at der er et behov for at udarbejde en kompetenceplan på daginstitutionsområdet. Det anbefales at denne er differentieret sådan at den bedst muligt rammer de specifikke behov som pædagoger og pædagogmedhjælpere har. Forfatterne anbefaler desuden at daginstitutionssektoren udvikler en kompetenceplan i dialog med udbydere af efter- og videreuddannelsestilbud.

Design

Dette studie opsummerer de fem foregående delrapporter i projektet ’Etter- og videreutdanning i barnehagesektoren – kartlegging av tilbud og etterspørsel’.

Referencer

Moser, T.; Jansen, T. T.; Pettersvold, M.; Aanderaa, B. (2006b). Etter- og videreutdanning i barnehagesektoren – kartlegging av tilbud og etterspørsel: Delrapport 6 – oppsummering og anbefalinger. Tønsberg: Høgskolen i Vestfold.

Opdragsgiver

Kunnskapsdepartementet i Norge