Creating teacher capacity in Early Childhood Education and Care institutions implementing an authoritative adult style

Forfatter
Omdal, H.
Kilde
Journal of Educational Change, 19(1):103–129
År
2018

Formål

Studiet undersøger, hvilke muligheder og udfordringer der opstod blandt børnehaverne i implementeringen af det nationale Being Together-program (BT). Et centralt BT-spørgsmål fokuserede på at forebygge sociale og emotionelle problemer og opbygge social kompetence hos børn i alderen 1-5 år gennem brug af en autoritativ voksenstil i børnehaven.

Resultat

Analysen identificerer fem succeskriterier i implementeringen af BT-programmet: en stærk forpligtelse over for den autoritære voksenstil, et stærkt fokus på implementeringsprocessen, godt udbyggede støttesystemer, involverede ledere og en kollektiv orientering. Disse kriterier resulterede i en fælles vision og en akademisk forankret praksis i børnehaverne. Kombinationen af professionel undervisning og vejledning i børnehaverne gennem kollektivt samarbejde førte til ændringer i den etablerede praksis hos personalet og en synlig reduktion af udfordrende opførsel hos børnene. Artiklens forfatter mener, at det vigtigste kriterium for den vellykkede BT-implementering var det stærke fokus på implementeringsdrivere i forandringsprocessen, og understreger, at det er nødvendigt at styrke pædagogers forståelse af implementeringsprocesser, for at de skal kunne mestre fremtidige innovationer i børnehaven.

Design

Den udvalgte gruppe består af projektgrupper i syv børnehaver fra syv norske kommuner, der deltog i implementeringen af BT-programmet. Projektgrupperne blev interviewet både før implementeringen og et år efter. Det empiriske datagrundlag består af fokusgruppeinterviews med de projektgrupper, der var ansvarlige for at indføre programmet i hver enkelt børnehave, semistrukturerede interviews med projektgruppernes vejledere og dybdeinterviews med de projektledere, der har udviklet BT-programmet.

Referencer

Omdal, H. (2018). “Creating teacher capacity in Early Childhood Education and Care institutions implementing an authoritative adult style”. Journal of Educational Change, 19(1):103–129.